Είπαν για την «Εξομολόγηση»…

Μαρία Τζιρίτα, συγγραφέας

Μαρία Τζιρίτα συγγραφέας

«Δε θα σας πω “διαβάστε αυτό το βιβλίο”. Μόνο θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συνέβη όταν το τελείωσα. Κάτι που, ορκίζομαι, δεν μου έχει ξανασυμβεί με κανένα άλλο βιβλίο. Μέχρι την τελευταία λέξη δεν είχα δακρύσει καν. Και μόλις έκλεισα και την τελευταία σελίδα, ξέσπασα σε κλάματα. Κλάμα γοερό που κράτησε αρκετά λεπτά. Έστειλα μήνυμα στον συγγραφέα. Του έγραψα ότι το βιβλίο του θα έπρεπε να λέγεται Λύτρωση – αυτό ένιωσα ολοκληρώνοντάς το».

Πόπη Ξοφάνη, Bookia.gr

Πόπη Ξοφάκη
bookia.gr

«Ο άνθρωπος ξεχωρίζει από τα ζώα σε ένα πράγμα, κάνει κακό ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο. Η αφήγηση του Σπύρου Πετρουλάκη στην Εξομολόγηση είναι συναρπαστική. Αποδεικνύει άλλη μια φορά το πηγαίο ταλέντο του, φτάνοντας στα όρια τα συναισθήματα των αναγνωστών. Η τεχνική παρουσίασης των χαρακτήρων και η σύνδεση των σκηνών και των εποχών δείχνουν εμπειρία πολύ μεγαλύτερη από το έργο του συγγραφέα».

Θέλεις να γράψεις και τη δική σου γνώμη για το βιβλίο;
Θα μου δώσεις μεγάλη χαρά!
Δες σε αυτή τη σελίδα περισσότερες πληροφορίες για το πως μπορείς να το κάνεις.
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά.

5 σκέψεις σχετικά με το “Είπαν για την «Εξομολόγηση»…

  1. Ειλικρινά είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Ο τρόπος γραφής σου ενεργοποιεί συγχρόνως πολλά συναισθήματα. Δεν μου αρέσει ποτέ να ανακαλύπτω τα μυστικά και τις ανατροπές ενός βιβλίου γιατί η μαγεία κρύβεται στο να το ανακαλύψει καθένας μόνος του διαβάζοντάς το.Ο αναγνώστης συμπάσχει με την Ελένη νοιώθοντας πόνο και λύπη,αγανακτεί όχι μόνο με τη θεία Ντιλέκ αλλά και τον θείο Αντώνη, μισεί την πεθερά και την κουνιάδα αλλά αγαπά το Μανούσο , λυτρώνεται με την εξομολόγηση της μοναχής Μαρκέλας και χαίρεται με τον πατέρα Θεόφιλο. Μόνο αυτά μπορώ να αποκαλύψω….μπορώ όμως να το συστήσω σε όλους ανεπιφύλακτα!!!!! Συγχαρητήρια ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ , να ξέρεις ότι έχεις ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά και περιμένουμε μόνο «δυνατά» βιβλία από σένα!!!!!!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Αν και δύσκολη ως αναγνώστρια, είχα την χαρά να πιάσω την εξομολόγηση στα χέρια μου την μέρα της παρουσίασης και άρχισα αμέσως να το ξεφυλλίζω. Η πρώτη εντύπωση μου άρεσε πολύ, οπότε ήξερα πως είναι ένα βιβλίο που κάποια στιγμή θα τελειώσω. Το ίδιο βράδυ το άρχισα και το τελείωσα μέσα σε λίγες ώρες. Αγάπησα την Ελένη, ένιωσα τον θυμό, το μίσος τον πόνο της. Δικαιώθηκα στο τέλος. Και απλά με άφησε με μια υπέροχη αίσθηση.. Είναι στο τοπ10 μου, καθώς εκεί είναι όσα βιβλία διάβασα εν μια νυκτί… Διαβάστε το και θα καταλάβετε.!!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε